Hoofdinhoud
Terug

Wesley is verslaafd aan Lego

Pas op! Het artikel dat je nu gaat lezen, gaat over iemand die verslaafd is… aan Lego! We hebben het over Wesley Bakker uit Uden. Hij is 36 en dol op Legosteentjes. En het mooie is: van Wesley mogen anderen ook met zijn Lego spelen. Je kunt Lego bij hem huren!
 
Lego huren? Hoezo?

“Simpel. Waarom zou je Lego kopen? Dat kost veel geld. En als je er op een dag niet meer mee speelt, staat het maar in de kast. Zonde toch? Mijn Lego mag je vier weken houden. Lekker bouwen dus! Daarna breng je de Lego terug. Dat is een stuk goedkoper dan kopen, én beter voor het milieu. Want eigenlijk is dit recyclen.”

 
Maar… Lego hébben is toch veel fijner?

“Vroeger misschien wel. Maar de films op Netflix zijn toch ook niet van jou? Bij Lego is dat hetzelfde. Je hoeft het niet te hebben om ervan te genieten.”

 
Wat kun je bij jou huren?

“Van alles! Hele bakken vol Lego, heerlijk om zelf mee aan de slag te gaan. Met de Star Destroyer van Star Wars bijvoorbeeld. Of Kasteel Zweinstein van Harry Potter. Ook heel mooi is het Super Mario Legopakket. En zo kun je nog meer huren.”

 
We hoorden dat er ook een Lego Club bestaat?

“Klopt! Laatst hebben we boten gebouwd. Daarmee deden we wedstrijden op het water. Supergaaf!”

 
Hoeveel Lego heb je zelf eigenlijk?

“Wel meer dan een miljoen steentjes. Als je die allemaal achter elkaar legt, krijg je een lint van wel tien kilometer. Dat is twee dagen wandelen met de avondvierdaagse.”

 
Speel je zelf nog steeds met Lego?

“Zeker weten. Ik was vijf toen ik mijn eerste Lego kreeg: een brandweerkazerne. In een half uurtje had ik hem in elkaar gezet. Dat was het begin. En eigenlijk ben ik nooit gestopt. Op dit moment bouw ik bijvoorbeeld een megagrote Ninjago-toren.”

 
Als we Lego huren, hoe krijgen we die dan thuis?

“Fietskoeriers brengen de Lego naar je huis of een afhaalpunt. Geen auto’s dus, dat is beter voor het milieu.”

 
Dat zullen de MikMakkers leuk vinden!

“Ik vind de MikMakkers ook geweldig. Heel mooi dat ze op pad gaan om rommel van anderen op te ruimen. Zo houden we samen de wereld schoon!”

 

Zelf Lego huren van Wesley? Al zijn Lego staat op bricksaholic.com.

Alles weer compleet

Als Wesley Legopakketten terugkrijgt, brengt hij de Lego naar een speciaal team. Deze mensen tellen de Legosteentjes na, maken ze schoon en sorteren alles. Klaar voor de volgende Legofan!