Hoofdinhoud
Mikmak jongetje en meisje

Nieuws

Twee personen grijpen in dozen naar knuffels

Feest bij Ruilwinkel Oss

Bij Ruilwinkel Oss vieren ze feest.

De ruilwinkel bestaat namelijk tien jaar!

In de Ruilwinkel kun je spullen die je zelf niet meer nodig hebt, omruilen tegen artikelen die je graag wilt hebben. 

Twee mannen voor de nieuwe grondstoffencentrale

De nieuwe grondstoffencentrale

Op het Duurzaamheidsplein in Oss is een nieuwe hal gebouwd. Of beter gezegd: een grondstoffencentrale. Hier werken mensen die het afval nog beter scheiden.

 

Jongetje steekt zijn hand met een wegwerpbekert uit naar de camera

Geen koffie in wegwerpbekertjes meer!

Ken je de SUP-wet nog? Dat is de wet tegen wegwerpproducten. Zoals plastic wattenstaafjes, rietjes en bekertjes. Die wet is nog uitgebreider geworden. Voortaan zijn er geen wegwerpbekers op kantoor. 

Rob de Looff buiten zijn atelier met hout in zijn hand

Muziekdoosje van Robin Wood

Rob de Looff uit Utrecht heeft een bijzonder beroep. Hij maakt muziekdoosjes van gekapte bomen. Of beter gezegd: van bomen die gekapt moesten worden. Rob geeft ze een tweede leven. Daar willen we meer van weten!

MikMak wint vier Awards voor Duurzaamheid

Weet je nog dat we in de race waren voor de Awards voor Duurzaamheid en dat we gewonnen hadden? Vorige week zijn we samen met MikMakkers Max en Dylan afgereisd naar Zeist om de prijzen op te halen. We stonden op het podium van een groot theater, samen met andere prijswinnaars. Wat een feest was dat!

Twee meiden met tussen hun in een schaal met gebakjes.

Winnen: high tea!

Hou je van thee met heel veel lekkers erbij? Goed nieuws! Je kunt namelijk een echte high tea voor kinderen winnen.

MikMakker met VR-headset op

MikMakkersdag was geweldig!

We zijn supertrots op alle MikMakkers. Want met zijn allen maken we de wereld een stukje mooier en schoner. Om alle MikMakkers te bedanken voor hun werk, organiseren we ieder jaar de MikMakkersdag. 

Deelkastjes: supergoed idee

Weet je wat een deelkastje is? Dat is een kast waar mensen spullen in zetten die ze zelf niet nodig hebben. Andere mensen kunnen die spullen gratis pakken. Heel fijn voor hen, én goed voor het milieu, want zo gooien we minder spullen weg!

Marijn surft tegen zwerfafval

Marijn Schouten gaat iets bijzonders doen. Binnenkort gaat hij 400 kilometer windsurfen! Dat doet hij niet zomaar. Met zijn surfactie zamelt Marijn geld in voor het goede doel.