Hoofdinhoud
Plastic in de badkamer
Terug

Weg met plastic in je badkamer

Mensen gebruiken veel plastic, vooral om producten in te verpakken. In je eigen badkamer bijvoorbeeld, vind je meer dan genoeg voorbeelden. En dat is zonde, want plastic is slecht voor het milieu. Goed nieuws: het kán ook anders.

 

Haren wassen

Wist je dat je je fles shampoo gemakkelijk kunt vervangen door ‘bars’ (dat is Engels voor ‘blok’)? Perfecte shampoo die fantastisch schuimt, lekker ruikt en helemaal plasticvrij is (dus ook geen microplastics: heel kleine stukjes plastic).

 

 

Scheren

Oké, scheerschuim zit niet in plastic, maar in spuitbussen. Maar niet als je kiest voor ‘shaving bars’! Plasticvrij en dus niet schadelijk.

 

 

Gezicht wassen

Steeds meer soorten zeep voor je gezicht zijn gemaakt van biologische producten (dat zijn producten die volgens strenge regels gemaakt zijn met respect voor de natuur). Er zitten bijvoorbeeld geen microplastics in. En ze zijn verpakt in kartonnen doosjes. Heel milieuvriendelijk!

 

 

Douche schoonmaken

Je kunt ook op een milieuvriendelijke manier je toilet of douche poetsen? Bijvoorbeeld met bamboe schoonmaakdoekjes of schuursponsjes van kokos. Ze ruiken ook nog eens heel lekker!