Hoofdinhoud
Kind met compas en de Mikmak-geocache poster
Terug

Op schattenjacht!

We hebben een super mooi nieuwtje! Sinds kort kun je MikMak terugvinden in… Geocaches! Misschien denk je nu: ‘Ehhh, geo-watte?’ Dat begrijpen we. We leggen het uit.

 

Geocachen is een spel voor volwassenen en kinderen. Het werkt simpel: je gaat eropuit om een verstopte schat te vinden. Als je die hebt gevonden, kun je je naam opschrijven in een piepklein boekje. Zo weet iedereen dat je een top-schattenzoeker bent. 

 

MikMakkers Otis (8) en Evie (10) hebben al vaak een geocache gezocht en gevonden. Evie vertelt: “Mensen hebben een bakje of buisje verstopt. Op de grond, in een boom of ergens anders. Dat bakje moet je vinden. Het is dus eigenlijk een soort speurtocht. Soms vind je kleine speelgoedjes. Die kun je bijvoorbeeld ruilen tegen je eigen speelgoed.”

 

Meestal geocachen Evie en Otis tijdens het MikMakken. Tijdens een van hun zoektochten dacht Otis ineens: dit is ook wel iets voor MikMak! Hij vertelt: “Dan kun je MikMakken en geocachen tegelijk. Zo wordt een wandeling ineens een stuk leuker.”

 

We denken dat geocachen heel goed past bij MikMakkers. Want MikMakkers houden van buiten zijn en ze zijn dol op avonturen. Jij toch ook? Hoe je weet waar er een schat (geocache) ligt? Daar is een speciale Geocache-app voor (voor op je telefoon). In die app zie je alle plekken waar je een geocache kunt vinden. En sinds kort staat MikMak daar ook bij! Je herkent onze geocaches gemakkelijk: ze hebben allemaal met afval te maken.

 

Beloning voor TOP-speurneuzen

Vind je ze allemaal? Dan heb je een beloning verdiend. Bij dit clubblad heb je een schatkaart gekregen. Met stickers! Plak de stickers op de juiste plek (om te weten waar je je stickers moet plakken, moet je natuurlijk eerst de geocache vinden). Stuur daarna een foto van jou en je volle kaart naar mikmak@oss.nl. Je krijgt dan een leuke verrassing!

Handig om mee te nemen

  • Smartphone met Geocaching app  
  • Een pen (om in het logboek te schrijven)
  • Wandelschoenen/laarzen
  • Wat lekkers voor onderweg
  • En natuurlijk je MikMakspullen!