Hoofdinhoud
Terug

Marijn surft tegen zwerfafval

Marijn Schouten gaat iets bijzonders doen. Binnenkort gaat hij 400 kilometer windsurfen! Dat doet hij niet zomaar. Met zijn surfactie zamelt Marijn geld in voor het goede doel.

Dat goede doel is de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie wil minder plastic afval op de wereld. En dus kunnen ze het geld van Marijn goed gebruiken. Marijns doel: 4.000 euro!

 

Marijn is 10 jaar en woont in Kudelstaart, een dorp in de buurt van Amsterdam. Kudelstaart ligt vlakbij de Westeinderplassen, waar Marijn vaak gaat windsurfen. Hij vertelt: “Ik houd van windsurfen. Als het waait, ben ik op het water. En in het weekend heb ik surftraining.”

 

Marijn heeft een hekel aan zwerfafval. “Afval is niet goed voor het milieu”, vertelt hij. “Daarom ga ik af en toe naar het strand, om schoon te maken. Afval hoort in de prullenbak, niet in de natuur.”

400 kilometer surfen

De actie voor de Plastic Soup Foundation bedacht Marijn samen met zijn moeder. “Zodra we 4.000 euro hebben ingezameld, stap ik op mijn surfplank”, vertelt Marijn. Als het zover is, kun je hem bijvoorbeeld vinden op het IJsselmeer en het Markermeer. “Ik kom zelfs langs de Afsluitdijk”, vertelt Marijn.

 

Marijn gaat meerdere dagen doen over zijn uitdaging. Hij gaat net zolang door, totdat hij de 400 kilometer aantikt. Of hij denkt dat hij het gaat halen? Hij geeft zelf het antwoord. “Ik weet zeker van wel. En als ik moe ben of even geen zin heb, neem ik gewoon een pauze. Een paar dagen of een paar weken, totdat ik weer volle energie heb. Daarna ga ik weer door!”

 

Blijf MikMakken!

Dat Marijn in het MikMak-clubblad staat, vind hij leuk. “Ik kende MikMak nog niet, maar nu wel. Heel goed dat er kinderen zijn die de natuur schoonhouden. Ze weten dus dat het niet goed is om het milieu te vervuilen. Ik hoop dat ze blijven MikMakken, ook als ze ouder zijn. Zo blijven de wijken, de bossen en de stranden schoon.”