Hoofdinhoud
Een stapel met boeken over zwerfafval
Terug

Lezen over afval: superleuk!

Wil je meer weten over afval? Over recycling? Of over plastic soup? Goed nieuws! De bibliotheken in onze buurt hebben namelijk al hun boeken over afval verzameld. Wat je ook wilt weten: het antwoord vind je in de bibliotheek!

 

Deze bibliotheken doen mee aan de ‘afvalactie’:

Oss, Lith, Berghem en Ravenstein. In de kerstvakantie en in de week daarna vind je alle boeken over afval op een handige plek in de bibliotheek.

 

Schonere wereld

Evi Savelkouls werkt bij de bibliotheek. Zij vertelt: “Door een boek te lezen, kun je heel fijn in een andere wereld duiken. Maar we moeten ook de echte wereld mooi houden. Daarom werken we graag samen met MikMak. MikMakkers doen zó veel goed werk! Zij maken de wereld een stukje schoner. Super!”

 

Opruimmiddag in Oss

Na de kerstvakantie komt er een ‘opruimmiddag’. Op zondag 15 januari kun je samen met andere kinderen zwerfafval opruimen. De middag start om 13.00 uur, in de bibliotheek in Oss. Iris (die bij de bibliotheek werkt) vangt je daar op. Extra spannend: er is in ieder dorp iets bijzonders verstopt. Wie het vindt, wint een mooi boek (hoe dit werkt, hoor je op de dag zelf). Doe mee en maak je dorp schoner!

Stapel tijdschriften: Genoeg Winter 2022

Tip voor je ouders/verzorgers

Een leuke tip voor je ouders/verzorgers: ze kunnen GRATIS een tijdschrift bestellen! Het tijdschrift ‘Genoeg’ is onwijs interessant voor iedereen die ‘meer wil doen met minder’. Het staat vol leuke verhalen over mensen met weinig spullen, zelf dingen maken en zuinig zijn. Willen jouw ouders/verzorgers zo’n tijdschrift ontvangen?

 

Vraag het tijdschrift hier aan

Je ontvangt het tijdschrift Genoeg dan vanzelf in je brievenbus. (zolang de voorraad strekt)