Hoofdinhoud
Terug

Hoe gaat het nu met… Boeddha?

Een tijdje geleden hoorde vuilnisman René een vreemd geluid uit zijn vuilniswagen. Het leek wel… Een schreeuw! Of beter gezegd: een heel hard gemiauw! Midden tussen het afval ontdekte hij een kleine, natte en bange kat. René belde meteen de dierenambulance, die het katje redde. Goed nieuws: het gaat de goede kant op!

René hoorde het duidelijk. Ook Mark, de chauffeur van de vuilniswagen, wist het meteen: dit is een kat. Mark aarzelde geen seconde en stopte de wagen. René vertelt: “We wilden niet dat er iets ergs zou gebeuren. Daarom belden we meteen de dierenambulance.”


Geschrokken

Monique en Martin van de Dierenambulance konden het bange katje bevrijden. “We mochten de kat niet zelf pakken”, vertelt René. “Want hij zou wild kunnen zijn. Je kon duidelijk zien dat-ie in ieder geval erg geschrokken was. Hij trilde erg en was ontzettend vies… Ik vond het zó zielig!”

 

Boeddha

Op dat moment wist René al dat hij het katje wilde houden. Hij had zelfs al een naam bedacht. “Ik heb hem Boeddha genoemd. Dat heeft te maken met de plek waar we hem vonden, vlakbij een restaurant dat Boeddha heet.”
 

Aansterken

René moest nog wel even wachten, want misschien had Boeddha al een baasje. Maar niemand meldde zich, dus komt Boeddha bij René en zijn vrouw Wilma wonen! Maar eerst blijft Boeddha een tijdje bij een gastgezin. Daar is hij al aardig opgeknapt. Boeddha is nog wat schuw, maar speelt al wel met de andere katten en poezen in het gastgezin.

 

Nog een poes!

En er is nog meer goed nieuws: René en Wilma gaan nóg een kat adopteren. Of beter gezegd, een poes. “We houden enorm van dieren. We hebben zelfs heel lang een andere kat gehad. Die is een tijdje geleden overleden. We kijken erg uit naar het moment dat Boeddha en zijn kameraadje er zijn. Reken maar dat we ze allebei flink gaan verwennen!”